• İNKACERT BELGELENDİRME HİZMETLERİ LTD. ŞTİ.

CE BELGESİ CE İŞARETİ

CE BELGESİ CE İŞARETİ

CE BELGESİ CE İŞARETİ

CE BELGESİ NEDİR NASIL ALINIR? CE BELGESİ VEREN KURULUŞLAR HANGİLERİDİR


Ce belgesi ürünün Avrupaya uygun olduğunu gösteren bir belge türüdür, Ürün bazında değerlendirme yapılır, ürünün AB birliği tarafından belirlenen standardlarına bakılarak ürün testleri yapılarak ürünün standardlara uygunluğuna bakılır, Ürünün standardlara uygunluğunu sağlamak amacıyla kalite sistemi ve Ce teknik dosyası oluşturulur bütün bu işlemler sonunda denetim ve belgelendirme işlemi yapılır.

 

Ce belgesi veren kuruluşlar listesine bakıldığında sektördeki rekabet ortaya çıkmaktadır. Ce belgelendirme işlemi yetkinlik ve tecrübe isteyen bir iş olduğundan firmanızın problem yaşamaması için yönetmeliklere ve ürüne hakim mühendisler tarafından danışmanlık hizmeti almanız tavsiye edilmektedir.

İnkacert belgelendirme ce belgesi veren kuruluş olarak istanbulda mühendislerden oluşan ekibiyle size hizmet vermektedir. En uygun fiyatlarla en kısa sürede belgelendirme hizmeti verilmektedir. Firmamız Türkiye genelinde hizmet vermektedir. Sakarya Ankara ve istanbulda şubelerimiz bulunmaktadır.

Ce Belgesi almak ve ce işaretini ürüne iliştirmek için yapmanız gerekenler öncelikle ürününüzün hangi yönetmelik veya yönetmelik kapsamında olduğunu belirleme ile başlar, ürünün yönetmeliği belirlendikten sonra en güncel yönetmelik incelenerek ürünün standardları tesbit edilir belgelendirmenin hangi modül üzerinden yapılacağına karar verilir, gerekli testler belirlenir, ürünün teknik resimleri ve kullanma klavuzu incelenir, teknik dosya oluşturulması işlemi yapılır ve en son olarak denetim raporlama ve ce belgelendirme işlemi gerçekleştirilir. Ce belgesi veren kuruluşlardan olan inkacert belgelendirme bu hizmetleri sizin için gerçekleştirmektedir.

Türkiyenin her iline ve ilçesine hizmet vermekteyiz

 

CE Belgesi  CE işareti ve CE Teknik Dosya Oluşturulması İşlemleri
Firmamız  Uzman Kadrosu ile En uygun Fiyatlarda Yapılmaktadır.
Ce belgelerimiz ve Teknik Dosyamız TSE ve Bakanlık standartlarına uygun şekilde hazırlanmaktadır.
Referanslarımız için iletişime geçiniz. 


İLETİŞİM BİLGİLERİ
Kurtuluş Mh. Subaşı Sk. Rıdvan Garip İşmerkezi No:21/1 Kat 3 No:3 Sakarya Adapazarı


 

İrtibat Tel: 02642790264
İrtibat Tel: 0549 6740054
Mail: info@inkacert.com.tr

 

CE BELGESİ YÖNETMELİKLERİ

 

​MAKİNA EMNİYETİ CE BELGESİ


ALÇAK GERİLİM CE BELGESİ LVD 


 


surgical suture, medikal cerrahi iplik, external nasal splint, burun koruyucu ce belgesi, ameliyat ipliği ce belgesi, cerrahi iplik ce belgesi



       CE BELGESİ ( CE İŞARETİ ) FAYDALARI


CE İşareti ürünün AB ülkelerinde serbest dolaşımını ve pazarlanmasını sağlar,

Sanayiciler, ulusal ve uluslar arası düzeyde ürünlerini pazarlayabilmek için, ürün üzerine “CE” işareti  (CE belgesi) 

koymak mecburiyetindedirler,

CE Belgesi, ürünün AB teknik mevzuatına uygunluğunu belirtir,

CE Belgesi, bir çeşit ürün pasaport işlevini görür,

CE Belgesi, kesinlikle bir kalite markası ve garanti belgesi değildir,

CE Belgesi, kalitenin başladığı seviyeyi gösterir,

CE Belgesi, bu seviyenin altındaki mamuller emniyetsiz olarak, nitelenir ve piyasaya arz edilmezler, dolayısıyla kalitesiz olarak kabul edilirler,

CE Belgeli ürün AB ülkelerinde, normlarla ilgili yasal gerekçeler ortaya konarak geri çevrilmesi mümkün değildir,

CE Belgesi, Yeni yaklaşım direktiflerine uygunluğun bir göstergesidir.

Bu nedenle CE Sertifikası (CE belgesi) AB dışında üretilen ürünler için de bir "Pasaport" niteliğindedir.


CE BELGESİ VEREN FİRMALAR, CE BELGESİ DANIŞMANLIĞI



CE BELGESİ MODÜL SEÇİMİ

 
A. Üretimin İç Kontrolü
B. Tip İncelemesi
C. Tipe Uygunluk
D. Üretim Kalite Güvencesi
E. Ürün Kalite Güvencesi
F. Ürün Doğrulaması
G. Birim (Ürün) Doğrulaması
H. Tam Kalite Güvencesi


 

NEDEN CE BELGESİ (İŞARETİ) ?


CE Belgesi (işareti) AB’nin uyulması mecburi olan bir takım Yeni Yaklaşım Direktifleri kapsamında ürünlere iliştirilen bir işaret olduğu için, söz konusu mevzuat kapsamına giren ve AB üyesi ülkelerde piyasaya arz edilecek olan ürünlerin bu işareti taşıması zorunludur. 
1996 yılı başında AB ile ülkemiz arasında yürürlüğe giren Gümrük Birliği tarım ürünleri dışında malların serbest dolaşımını ön görmektedir. Ülkemiz Gümrük Birliği ile AB ile ilişkilerinde 3. ülkelerden farklı bir konum kazanmıştır. Bu farklılık AB’ye üye ülkelerle mal satışında tam rekabete girmemizin yanı sıra, mal üretiminde de Birlik içerisinde belirlenmiş standartların Türkiye açısından da zorunluluk haline gelmesidir. Bu kapsamda Türkiye’de CE belgesi süreci üretimin ayrılmaz bir parçası olmuştur, ve bu şekilde Türk malının kalitesini yükseltecektir.
Bu aşamada, Türkiye’de 23 ürün grubunun üreticileri için önceleri sadece AB’ye ihracatta zorunlu olan CE işareti (belgesi), bu tarihten itibaren ülkemizde piyasaya arz edilecek ürünler için de zorunlu hale gelecektir.

CE Belgesi OLMAZSA NE OLUR?

CE belgesinin zorunlu olduğu 23 ürün grubu dahilinde ki tüm ürünlerin CE belgesi olmadan AB’ye ihracatı mümkün değildir. Türkiye’de ise son yasal değişikliklere göre ürünün CE belgesi taşıması zorunlu hale gelmiştir. Bu zamanla tüm CE belgesi zorunlu olan ürünlere getirilecektir.


ÜÇÜNCÜ ÜLKELERDEN İTHALATTA CE İŞARETİ (CE belgesi) ?

3. Dünya ülkesindeki bir imalatçı aynı Üye Ülke dahilindeki bir imalatçı gibi ürünü AB pazarına sürerken CE işareti ( CE belgesi) almak zorundadır. Yeni Yaklaşım Direktiflerine göre ürününü tasarlamalı, üretmeli ve gerekli uygunluk değerlendirme prosedürlerini gerçekleştirmelidir.
Eğer üretici ya da üreticinin temsilcisi Avrupa Birliği içinde değilse, bu sorumluluğu ithalatçı yerine getirmek zorundadır. Yani 3. ülkelerden yapılan ithalatlarda CE İşareti (CE belgesi) sorumluluğu ithalatçı firmaya aittir. Bir başka deyişle, firmalar ithal ettikleri ürünlerin AB normlarına uygun olduğunu garanti etmek zorundadır.


CE BELGESİ (CE SERTİFİKASI ) NASIL ALINIR?

 


Ürünlerin CE işaretli (CE belgesi) olarak piyasaya sunulmasından, CE işaretinin (CE belgesi) ürüne iliştirilmesinden  üretici sorumludur. Üreticinin bu işareti ürüne iliştirmesi için çeşitli alternatifler sunulmuştur :

Düşük riskli ürünler : Bir çok ürün güvenlik açısından düşük riskli ürün gruplarında yer almaktadır. Bu nedenle, üretici uygunluk değerlendirmesini yaptıktan sonra bir beyanname yayınlayarak; ürünün zorunlu güvenlik, sağlık, çevre ve tüketici koruma standartlarına uyduğunu belirtir. Bu beyannamenin normuna uygun olarak düzenlenmesi gereklidir.

Yüksek riskli ürünler : Bu ürünler için üreticinin beyannamesi yeterli değildir. Bu durumda ürünlerin, mutlaka, onaylanmış kuruluşlar (notified body) tarafından test edilmesi gerekmektedir. Onaylanmış kuruluşun incelemesi sonucunda üretici CE işaretine ürününe koyabilir. Son üründe kullanılmak üzere üretilen bütün sistem ve ünitelerin üreticileri, ilgili direktif (kararname) koşullarına uygun olarak komponent ve bileşenlere ait bir dosya ve beyanname ile entegrasyonu gerçekleştirecek üreticilere iletirler. Entegrasyona parça veya bileşen üreten kuruluşlar, ürünlerine CE işaretini vuramazlar.


ce belgesi CE Teknik Dosya Oluşturulması İşlemleri ce belgesi CE Teknik Dosya Oluşturulması İşlemleri ce belgesi CE Teknik Dosya Oluşturulması İşlemleri ce belgesi CE Teknik Dosya Oluşturulması İşlemleri ce belgesi CE Teknik Dosya Oluşturulması İşlemleritekerlekli sandalye Ce belgesi, yürüyen merdiven ce belgesi , asansör ce belgesi ,yangın dolabı ce belgesi, armatur ce belgesi ,yapı malzemesi ce belgesi


 
CE İŞARETİNİN (belgesinin) ÜRÜNE İLİŞTİRİLMESİ?

Ürün gruplarına ait direktiflerde CE işaretinin ürünlere nasıl yerleştirileceğine dair detaylı bilgiler verilmiştir. Üreticiler bu direktifler doğrultusunda ürününe CE işaretini yerleştirmelidir. CE İşareti (belgesi):

İmalatçısı AB içinde veya dışında bulunsun pazara ilk defa girecek tüm yeni ürünler,

Birlik pazarına ithal edilecek kullanılmış ürünler,

Birlik pazarına sunulan komple yenilenmiş ürünler için geçerlidir. Direktifler bazı koşullarda CE işareti (belgesi) taşımaksızın endüstriyel ürünlerin Birlik pazarında serbestçe dolaştırılmasına izin vermektedir.

 

CE Teknik Dosya ( Teknik Dökümantasyon ) neleri içermelidir?

AB harmonize yönetmelikleri, üreticilere ürünlerinin temel gereklere uygun olduğunu kanıtlayacak bilgileri içeren bir teknik dosya hazırlamak ve bu dosyayı 10 sene saklamak zorunluluğu getirir. Üreticilerimizin veya yetkili temsilcilerinin sorumluluğu olan teknik dosya, kalite sistem tabanlı uygunluk değerlendirme proseürlerinde kalite system dökümantasyonun bir parçası olabilir.


Teknik dosyada bulunması gerekenler her yönetmelikte ayrıntılı bir şekilde belirtilse de genel olarak ürünün tanımlaması, kullanım amacı, dizayn, üretim, operasyonla ilgili bilgi ve dökümanları içerir.  Web sayfamızda da bu bilgilere ulaşabilirsiniz. 

 

 

CE BELGESİ CE İŞARETİ

CE BELGESİ CE İŞARETİ

 Ce belgesi veren kuruluşlar listesine bakıldığında sektördeki rekabet ortaya çıkmaktadır. Ce belgelendirme işlemi yetkinlik ve tecrübe isteyen bir iş olduğundan firmanızın problem yaşamaması için yönetmeliklere ve ürüne hakim mühendisler tarafından danışmanlık hizmeti almanız tavsiye edilmektedir.

İnkacert belgelendirme ce belgesi veren kuruluş olarak istanbulda mühendislerden oluşan ekibiyle size hizmet vermektedir. En uygun fiyatlarla en kısa sürede belgelendirme hizmeti verilmektedir. Firmamız Türkiye genelinde hizmet vermektedir. Sakarya Ankara istanbul Bursa Tekirdağ ve Adana şubelerimiz bulunmaktadır.

Ce Belgesi almak ve ce işaretini ürüne iliştirmek için yapmanız gerekenler öncelikle ürününüzün hangi yönetmelik veya yönetmelik kapsamında olduğunu belirleme ile başlar, ürünün yönetmeliği belirlendikten sonra en güncel yönetmelik incelenerek ürünün standardları tesbit edilir belgelendirmenin hangi modül üzerinden yapılacağına karar verilir, gerekli testler belirlenir, ürünün teknik resimleri ve kullanma klavuzu incelenir, teknik dosya oluşturulması işlemi yapılır ve en son olarak denetim raporlama ve ce belgelendirme işlemi gerçekleştirilir. Ce belgesi veren kuruluşlardan olan inkacert belgelendirme bu hizmetleri sizin için gerçekleştirmektedir.

Türkiyenin her iline ve ilçesine hizmet vermekteyiz

CE BELGESİ VEREN KURULUŞLAR istanbul ankara izmir sakarya kocaeli bursa tekirdağ adana


GAZ YAKAN CİHAZLAR CE BELGESİ

 MEDİKAL TIBBİ CİHAZLAR CE BELGESİ

  YAPI MALZEMELERİ CE BELGESİ

 MAKİNA EMNİYETİ CE BELGESİ

 ASANSÖR CE BELGESİ

 ALÇAK GERİLİM CE BELGESİ 

 BASINÇLI EKİPMAN CE BELGESİ

 ELEKTROMANYETİK UYUMLULUK CE BELGESİ

 KİŞİSEL KORUYUCU DONANIM CE BELGESİ

Merkez: SAKARYA
Kurtuluş Mh. Subaşı Sk. Adabalsan İşmerkezi No:21/1 Kat 3 No:3  Sakarya Adapazarı

İstanbul Temsilcilik

Emekyemez Mahallesi Tersane Caddesi İlyasoğlu İşmerkezi No:129 D:13 Karaköy/ Beyoğlu

BURSA Temsilcilik
Beşevler Sanayi Sitesi 82. Blok No: 75 Kat:2 Nilüfer/ BURSA

Adana Temsilcilik

Yeşilyurt Mahallesi 70523 Sokak No: 18 Seyhan / Adana

Kırklareli Temsilcilik

Yılmaz Mh. Ali Rahmet Pektaş Sk. No:2 D:2 Lüleburgaz / Kırklareli

İrtibat Tel: 02642790264
İrtibat Tel: 0549 6740054
Mail: info@inkacert.com.tr

 

   

CE BELGESİ NEREDEN ALINIR? CE BELGESİ VEREN FİRMALAR, CE BELGESİ DANIŞMANLIĞI

CE belgesi (CE işareti) 'Conformité Européenne' kelimelerinin kısaltılmasıdır ve literatürdeki anlamı 'European Conformity', Avrupa Normlarına Uygunluktur. CE işareti, bir ürün ya da ürün grubunun, Avrupa Birliği'nin sağlık, güvenlik, çevre ve tüketicinin korunması konusunda oluşturmuş olduğu, "ürün direktifleri" olarak anılan temel gerekliliklere uygun olduğunu gösterir. CE belgesi (CE işareti), taşımayan ürünler, Avrupa Birliği ülkelerine giremez, bu nedenle CE belgesi (CE işareti), ürünlerin Avrupa Birliği iç pazarında serbestçe dolaşımına olanak veren bir "Endüstriyel ürün pasaportu" olarak tanımlanabilir.

CE işareti, ürünün AB içerisinde serbestçe dolaşımını sağlayan, 1 Ocak 2004 itibariyle Türkiye iç pazarında da kullanılma zorunluluğu olan, üreticinin garanti beyanı olmakla beraber bir bakıma ürünün pasaportu niteliğinde olan bir işarettir.

CE İşareti, bir kalite markası değildir. CE İşareti (CE belgesi), herhangi bir yerden alınan marka olmayıp, imalatçı tarafından ürüne/ambalaja/ilgili dokümana yapıştırılır.

CE İşaretlemesi Çalışmalarında Kullanılan Modüller


Modüler Yapı

  ÜRÜN

 A

 B

 G

 H

 C

 D

 E

 F

 CE


A. Üretimin İç Kontrolü
B. Tip İncelemesi
C. Tipe Uygunluk
D. Üretim Kalite Güvencesi
E. Ürün Kalite Güvencesi
F. Ürün Doğrulaması
G. Birim (Ürün) Doğrulaması
H. Tam Kalite Güvencesi

 

 

ce belgesi yönetmelikleri

inşaat malzemeleri

 

(305/2011/AB)

YAPI MALZEMELERİ YÖNETMELİĞİ

Construction products

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı

Standardlar

2.Asansörler

(95/16/AT)/
Asansör Yönetmeliği

Lifts

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı

Standardlar

3.Gaz Yakan Aletler

(2009/142/AT)/
Gaz Yakan Cihazlara Dair Yönetmelik

Appliances Burning Gaseous Fuels

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı

Standardlar

4.Sıcak su kazanları

(92/42/AT)/
Sıvı ve Gaz Yakıtlı Yeni Sıcak Su Kazanlarının Verimlilik Gereklerine Dair Yönetmelik

Hot Water Boilers

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı

Standardlar

5.Basınçlı kaplar

(97/23/AT)/
Basınçlı Ekipmanlar Yönetmeliği

Pressure equipment

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı

Standardlar

6.Oyuncaklar

(2009/48/AT)/
Oyuncaklar Hakkında Yönetmelik

Toys

Sağlık Bakanlığı

Standardlar

7. Kişisel Koruyucu Donanımları

(89/686/AT)/
Kişisel Koruyucu Donanım Yönetmeliği

Personal protective equipment

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı

Standardlar

8. Makinalar

(2006/42/AT)
Makina Emniyeti Yönetmeliği

Machinery

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı

Standardlar

9.Tıbbi cihazlar

(93/42/AT)/
Tıbbi Cihaz Yönetmeliği

Medical devices

Sağlık Bakanlığı

Standardlar

10.In vitro tıbbi tanı cihazları

(98/79/AT)/
Vücut Dışında Kullanılan Tıbbi Tanı Cihazları Yönetmeliği

In vitro diagnostic medical devices

Sağlık Bakanlığı

Standardlar

11.Ölçü Aletleri

(2004/22/AT)
Ölçü ve Ölçü Aletleri Muayene Yönetmeliği

Measuring Instruments

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı

Standardlar

12.Otomatik Olmayan Tartı Aletleri

(2009/23/AT)/
Otomatik Olmayan Tartı Aletleri Yönetmeliği

Weighing Instruments

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı

Standardlar

13.Alçak Gerilim Cihazları

(2006/95/AT)
Belirli Gerilim Sınırları Dahilinde Kullanılmak Üzere Tasarlanmış Elektrikli Teçhizat İle İlgili Yönetmelik

Low voltage equipment

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı

Standardlar

14.Elektromanyetik Uyumluluk

(2004/108/AT)
Elektromanyetik Uyumluluk Yönetmeliği

Electromagnetic Compatibility

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı

Standardlar

15.Basit basınçlı kaplar

(2009/105/AT)/
Basit Basınçlı Kaplar Yönetmeliği

Simple pressure vessels

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı

Standardlar

16. Vücuda Yerleştirilebilir Aktif Tıbbi Cihazlar

(90/385/AT)/
Vücuda Yerleştirilebilir Aktif Tıbbi Cihazlar Yönetmeliği

Active implantable medical devices

Sağlık Bakanlığı

Standardlar

17.Patlayıcı Ortamlarda Kullanılan Ekipmanlar

(94/9/AT)/
Muhtemel Patlayıcı Ortamda Kullanılan Teçhizat ve Koruyucu Sistemlerle İlgili Yönetmelik

Equipment and protective systems intended for use in Potentially explosive atmospheres

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı

Standardlar

18.Sivil kullanım için patlayıcılar

(93/15/EEC)/
Sivil Kullanım Amaçlı Patlayıcı Maddelerin Belgelendirilmesi Piyasaya Arzı ve Denetlenmesi Hakkında Yönetmelik

Explosives for civil uses

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı

Standardlar

19.Yolcu Taşıma Amaçlı Kablo Üzerinde Hareket Eden Araçlar

(2000/9/AT)/
İnsan Taşımak Üzere Tasarımlanan Kablolu Taşıma Tesisatı Yönetmeliği

Cableway installations for persons

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı

Standardlar

20.Gezi Amaçlı Tekneler

(2013/53/AB)/
Gezi Tekneleri Yönetmeliği

Recreational craft

Denizcilik Müsteşarlığı

Standardlar

21. Radyo ve telekomünikasyon terminal cihazları

(99/5/AT)/
Telsiz ve Telekomünikasyon Terminal Ekipmanları Yönetmeliği

Radio and telecommunications terminal equipment

Telekomünikasyon Kurumu

Standardla

 

 


surgical suture, medikal cerrahi iplik, external nasal splint, burun koruyucu ce belgesi, ameliyat ipliği ce belgesi, cerrahi iplik ce belgesi

 

CE BELGESİ (CE SERTİFİKASI ) NASIL ALINIR?

Ürünlerin CE işaretli (CE belgesi) olarak piyasaya sunulmasından, CE işaretinin (CE belgesi) ürüne iliştirilmesinden  üretici sorumludur. Üreticinin bu işareti ürüne iliştirmesi için çeşitli alternatifler sunulmuştur :

  • Düşük riskli ürünler : Bir çok ürün güvenlik açısından düşük riskli ürün gruplarında yer almaktadır. Bu nedenle, üretici uygunluk değerlendirmesini yaptıktan sonra bir beyanname yayınlayarak; ürünün zorunlu güvenlik, sağlık, çevre ve tüketici koruma standartlarına uyduğunu belirtir. Bu beyannamenin normuna uygun olarak düzenlenmesi gereklidir.

  • Yüksek riskli ürünler : Bu ürünler için üreticinin beyannamesi yeterli değildir. Bu durumda ürünlerin, mutlaka, onaylanmış kuruluşlar (notified body) tarafından test edilmesi gerekmektedir. Onaylanmış kuruluşun incelemesi sonucunda üretici CE işaretine ürününe koyabilir. Son üründe kullanılmak üzere üretilen bütün sistem ve ünitelerin üreticileri, ilgili direktif (kararname) koşullarına uygun olarak komponent ve bileşenlere ait bir dosya ve beyanname ile entegrasyonu gerçekleştirecek üreticilere iletirler. Entegrasyona parça veya bileşen üreten kuruluşlar, ürünlerine CE işaretini vuramazlar.

CE İşareti (CE belgesi) gerektiren ürün grupları ile Türkiye’de bu ürün gruplarına ilişkin AB mevzuatının uyumundan sorumlu kuruluşlar aşağıdaki tabloda yer almaktadır.

ce belgesi CE Teknik Dosya Oluşturulması İşlemleri ce belgesi CE Teknik Dosya Oluşturulması İşlemleri ce belgesi CE Teknik Dosya Oluşturulması İşlemleri ce belgesi CE Teknik Dosya Oluşturulması İşlemleri ce belgesi CE Teknik Dosya Oluşturulması İşlemleritekerlekli sandalye Ce belgesi, yürüyen merdiven ce belgesi , asansör ce belgesi ,yangın dolabı ce belgesi, armatur ce belgesi ,yapı malzemesi ce belgesi

Sıra

Direktifin Kapsadığı Alan

Uyumundan Sorumlu Kuruluş

1

Alçak Gerilim Cihazları

Sanayi ve Ticaret Bakanlığı

2

Basit Basınçlı Kaplar

Sanayi ve Ticaret Bakanlığı

3

Gaz yakan aletler

Sanayi ve Ticaret Bakanlığı

4

Sıcak su kazanları

Sanayi ve Ticaret Bakanlığı

5

Elektromanyetik uyumluluk

Sanayi ve Ticaret Bakanlığı

6

Makinalar

Sanayi ve Ticaret Bakanlığı

7

Sivil kullanım için patlayıcılar

Sanayi ve Ticaret Bakanlığı

8

Otomatik olmayan tartı aletleri

Sanayi ve Ticaret Bakanlığı

9

Patlayıcı ortamlarda kullanılan ekipmanlar

Sanayi ve Ticaret Bakanlığı

10

Asansörler

Sanayi ve Ticaret Bakanlığı

11

Dondurucular

Sanayi ve Ticaret Bakanlığı

12

Basınçlı kaplar

Sanayi ve Ticaret Bakanlığı

13

Açık havada kullanılan ekipmandan çevreye yayılan gürültü

Sanayi ve Ticaret Bakanlığı

14

Floresan lambalarda enerji etkinliği

Sanayi ve Ticaret Bakanlığı

15

Vücuda yerleştirilebilir aktif tıbbi cihazlar

Sağlık Bakanlığı

16

Tıbbi cihazlar

Sağlık Bakanlığı

17

In vitro tıbbi tanı cihazları

Sağlık Bakanlığı

18

Oyuncaklar

Sağlık Bakanlığı

19

Gezi amaçlı tekneler

Denizcilik Müsteşarlığı

20

İnşaat malzemeleri

Bayındırlık ve İskan Bakanlığı

21

Kişisel korunma donanımları

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı

22

Radyo ve telekomünikasyon terminal cihazları

Telekomünikasyon Kurumu

23

Yolcu taşıma amaçlı kablo üzerinde hareket eden araçlar

Sanayi ve Ticaret Bakanlığı

 

CE İŞARETİNİN (belgesinin) ÜRÜNE İLİŞTİRİLMESİ?

Ürün gruplarına ait direktiflerde CE işaretinin ürünlere nasıl yerleştirileceğine dair detaylı bilgiler verilmiştir. Üreticiler bu direktifler doğrultusunda ürününe CE işaretini yerleştirmelidir. CE İşareti (belgesi):

  • İmalatçısı AB içinde veya dışında bulunsun pazara ilk defa girecek tüm yeni ürünler,

  • Birlik pazarına ithal edilecek kullanılmış ürünler,

  • Birlik pazarına sunulan komple yenilenmiş ürünler için geçerlidir. Direktifler bazı koşullarda CE işareti (belgesi) taşımaksızın endüstriyel ürünlerin Birlik pazarında serbestçe dolaştırılmasına izin vermektedir.

 

 

CE Teknik Dosya neleri içermelidir?

AB harmonize yönetmelikleri, üreticilere ürünlerinin temel gereklere uygun olduğunu kanıtlayacak bilgileri içeren bir teknik dosya hazırlamak ve bu dosyayı 10 sene saklamak zorunluluğu getirir. Üreticilerimizin veya yetkili temsilcilerinin sorumluluğu olan teknik dosya, kalite sistem tabanlı uygunluk değerlendirme proseürlerinde kalite system dökümantasyonun bir parçası olabilir.


Teknik dosyada bulunması gerekenler her yönetmelikte ayrıntılı bir şekilde belirtilse de genel olarak ürünün tanımlaması, kullanım amacı, dizayn, üretim, operasyonla ilgili bilgi ve dökümanları içerir.  Web sayfamızda da bu bilgilere ulaşabilirsiniz. 

 
CE Belgesi & Uygunluk Değerlendirme Modülleri:

Uygunluk değerlendirme modülleri tasarım ve üretim aşamalarını kapsar. Bazı modüller sadece bir   bazıları da iki aşamayı birden kapsar.  Uygunluk değerlendirme modüllleri 8 ana kategoriden oluşmaktadır;

  • Modül A, A1, A2 - İç üretim kontrolü

  • Modül B - AT tip incelemesi

  • Modül C, C1, C2 - Üretimin dahili kontrolüne dayalı tipe uygunluk

  • Modül D, D1 - Üretim sürecinin kalite güvencesine dayalı tipe uygunluk

  • Modül E, E1 - Ürün kalite güvencesine dayalı tipe uygunluk

  • Modül F, F1 - Ürün doğrulamasına dayalı tipe uygunluk

  • Modül G - Birim doğrulamasına dayalı uygunluk

  • Modül H, H1 - Tam kalite güvencesine uygunluk

En uygun fiyatlar ile CE belgelendirme işlemi , teknik dosya oluşturulması, testler için firmamız ile iletişime geçiniz.